5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena torte ar iebiezinātā piena glazūru

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 1,5 glāzes
sviests - 100 g
cukurs - ½ glāze
cepamais pulveris - 1 tējk.

Pildījumam
biezpiens - 500 g
3 olas
cukurs - 1 glāze
vaniļas cukurs - 1 pac.

Glazūrai
iebiezinātais piens ar cukuru - ½ kārbiņa
skābais krējums - 4 ēd.k.

šokolāde dekorēšanai - 50 g

Pagatavošana

Pagatavo mīklu. Miltus sajauc ar cukuru un cepamo pulveri. Pievievieno sviestu un saberž drupačās. Liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Pagatavo pildījumu. Biezpienam pievieno cukuru, olas, vaniļas cukuru un labi saputo.

Ietauko cepamo formu ar noņemamām malām. Klāj mīklas drupačas, lej virsū kārtu mīklas pildījumu. Tad atkal klāj drupaču kārtu un lej pildījumu. Tā, veido piecas kārtas. Virsējo veido mīklas drupaču kārtu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 50-55 minūtes, līdz zeltaini brūns.

Pagatavo glazūru. Iebiezinātajam pienam pievieno krējumu un saputo. Pārlej izcepto torti un pilnībā atdzesē. 

Kad torte atdzesēta, karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, dekorē torti un ļauj sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (21.07.2018)
Skatījumu skaits: 625 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0