5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biezpiena torte ar jāņogu želeju

Sastāvdaļas

Mīklai
cukurs - ½ glāze
3 olas
sviests - 100 g
milti - 1 glāze
kakao - 3 ēd.k.
cepamais pulveris - 1 tējk.

Krēmam
biezpiens - 2 paciņas
sviests - 100 g
cukurs - ½ glāze
vaniļas cukurs - 1 paciņa
sarīvēta citrona miziņa no ½ citrona
rums - 2 ēd.k.

Želejai
jāņogas - 250 g
cukurs - ½ glāze
ūdens - 2 glāzes
želatīns - 14 g

Pagatavošana

Sviestam pievieno cukuru un saputo. Pa vienai pievieno olas un turpina putot.

Miltus sajauc ar kakao, cepamo pulveri, iesijā olu masā un samaisa mīklu.

Liek mīklu ietaukotā cepamajā formā.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes.

Izcepto biskvītu atdzesē.

Tikmēr pagatavo želeju.

Želatīnam uzlej 100 ml auksta ūdens un ļauj uzbriest.

Katliņā ber jāņogas, uzlej ūdeni un uzvāra. Izberž ogas caur sietiņu, lej šķidrumu atpakaļ katliņā, pievieno cukuru un karsē, līdz cukurs izkusis. Noņem no uguns un atdzesē.

Pagatavo krēmu.

Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo. 

Biezpienam pievieno vaniļas cukuru, pierīvē citrona miziņu, rumu un saputo.

Beigās pievieno saputoto sviesta masu un vēlreiz visu saputo.

Tortes formā ar noņemamām malām liek atdzesēto biskvītu un klāj virsū biezpiena krēmu. Liek ledusskapī nedaudz sastīvēt.

Karstā ūdens peldē izkausē želatīnu, pievieno jāņogu sīrupam un samaisa. Liek uz 10 minūtēm ledusskapī nedaudz sarecēt.

Kad želeja sāk recēt, lej uz uz biezpiena krēma kārtas un liek ledusskapī uz vairākām stundām sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (07.04.2019)
Skatījumu skaits: 702 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0