Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Krēmam Karamelei zemenes - 100 g Pagatavošana Biezpienam pievieno cukuru, olas, sodu un saputo. Atstāj ''atpūsties'' 30 minūtes. Tad pievieno vaniļas cukuru, iesijā miltus un sajauc mīklu. Mīklu sadala divās daļās un cep divus biskvītus. Klāj mīklu ietaukotā cepamajā formā un izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 15 minūtes. Tāpat cep otru biskvītu. Izceptos biskvītus atdzesē un ar nazi aplīdzina malas. ( Biskvīta drupačas atstāj dekorēšanai) Pagatavo krēmu. Katliņā lej 300 ml piena un karsē, līdz sāk vārīties. Atlikušo pienu sakuļ ar olu dzeltenumiem, cukuru un kukurūzas cieti. Tiklīdz piens sāk vārīties, tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, lej sakulto piena maisījumu un turpina karsēt uz nelielas uguns, līdz masa atkal sāk vārīties. (Jāvāra uz ļoti mazas uguns, jo krēmam piemīt īpašība ātri piedegt) Tad turpina karsēt vēl apmēram 3-5 minūtes, līdz masa sabiezējusi. Gatavo krēmu liek aukstā ūdens peldē un strauji atdzesē, pa laiciņam apmaisot. Kad krēms atdzisis, saputo mīkstu sviestu, pievieno krēmam un vēlreiz saputo. Pagatavo karameli. Lej katliņā pienu, pievieno sagrieztus īrisus un karsē uz nelielas uguns, līdz veidojas viendabīga masa. Zemeņu želeju izšķīdina 100 ml karsta ūdens un atdzesē. Liek uz paplātes biskvīta ripuli un smērē siltu karameli. Tad smērē krēmu, kārto virsū zemeņu gabaliņus un pārlej ar želeju. Liek virsū otru biskvītu, pārsmērē ar atlikušo krēmu un apbārsta ar biskvīta drupačām. Dekorē ar zemenēm un pārlej ar karameli. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 526 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |