Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Biskvītam Krēmam Glazūrai Pagatavošana Želatīnam uzlej 100 ml ūdens un atstāj uzbriest. Gatavo biskvītu. Atdala olu baltumus un saputo stingrās putās. Putošanas laikā pakāpeniski pievieno cukuru. Saputo olu dzeltenumus, pievieno saputotajiem olu baltumiem un rūpīgi samaisa. Tad pakāpeniski iesijā miltus un samaisa. Cepamajā formā klāj cepamo papīru un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē. Tikmēr pagatavo krēmu. Biezpienam pievieno cukuru, krējumu, vaniļas cukuru un saputo. Uzbriedināto želatīnu izkausē karstā ūdens peldē, pievieno biezpiena krēmam un rūpīgi samaisa. Liek krēmu uz 10 minūtēm ledusskapī. Biskvītu pārgriež uz pusēm. Uz viena biskvīta smērē biezpiena krēmu un liek virsū otru biskvīta ripuli. Pagatavo glazūru. Saldajam krējumam pievieno kakao, cukuru un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz veidojas viendabīga masa. Šokolādes glazūru atdzesē, smērē uz tortes. Torti liek uz 5 stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 496 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |