5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Biskvīta torte ar biezpiena-ananāsu krēmu

Sastāvdaļas

Biskvītam
5 olas
cukurs - 240 g
milti - 240 g

Krēmam
biezpiens - 300 g
saldais krējums - 250 ml
želatīns - 20 g
ūdens - 150 ml
pūdercukurs - 5 ēd.k.
konservēti ananāsi - 1 kārba

Pagatavošana

Olu dzeltenumiem pieber cukuru un saputo.

Iesijā miltus un samaisa.

Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.

Cepamajā formā klāj cepampapīru un lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes.

Izcepto biskvītu atdzesē, noņem cepampapīru un pārgriež uz pusēm, lai sanāk divi biskvīta ripuļi.

Tikmēr pagatavo krēmu.

Želatīnam uzlej 150 ml ūdens un ļauj uzbriest.

Biezpienam pievieno saldo krējumu, pūdercukuru un saputo.

Ananāsus sagriež nelielos gabaliņos, pievieno biezpiena masai un samaisa.

Uzbriedināto želatīnu izkausē karstā ūdens peldē, nedaudz padzesē, pielej biezpiena krēmam un samaisa.

Tortes formā ar noņemamām malām liek vienu biskvīta ripuli, klāj krēmu un liek virsū otru biskvīta ripuli. 

Pārkaisa ar pūdercukuru un liek uz 6-7 stundām ledusskapī sastīvēt.

 

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (06.08.2019)
Skatījumu skaits: 538 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0