5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Bulgāru kārtainais biezpiena pīrāgs

Sastāvdaļas

milti - 1½ glāzes
biezpiens - 450 g
sviests - 3 ēd.k.
2 olas
šķipniņa sāls
cepamais pulveris - 1½ tējk.
sarīvēta citrona miziņa
cukurs - 3 ēd.k.
medus - 3 ēd.k.

Pagatavošana

Miltiem pievieno cepamo pulveri, sāli un sajauc.

Pievieno ēdamkaroti izkausēta sviesta, 5 ēdamkarotes ūdens un samīca mīklu. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uz 30 minūtēm.

Biezpienu izberž caur sietu.

Saputo olu, cukuru, medu un sarīvētu citrona miziņu.

Pievieno biezpienam un samaisa.

Izrullē ļoti plānu mīklas kārtu un pārsmērē ar izkausētu sviestu.

Klāj biezpiena pildījumu, sarullē ruleti un saspiež maliņas.

Plātī klāj cepamo papīru, saliec ruleti gliemežvāka formā un pārsmērē ar sakultu olu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (09.06.2020)
Skatījumu skaits: 433 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0