5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Decembra torte

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 100 g
krējums - 2 ēd.k.
cukurs - 2/3 glāzes
1 ola
medus - 1 ēd.k.
soda - ½ tējk.
milti - 200 g

Krēmam
1 ola
cukurs - 2/3 glāzes
milti - 2 ēd.k.
sviests - 100 g
biezpiens - 500 g

Pagatavošana

Gatavo mīklu.

Sviestam pievieno cukuru, olu un saputo.

Tad pievieno krējumu, medu un vēlreiz saputo.

Beigās iesijā miltus, sodu un sajauc mīklu.

Mīklu sadala vairākās vienādās daļās un katru cep 180°C apmēram 15 minūtes.

Gatavo krēmu.

Saputo olu ar cukuru.

Pievieno mīkstu sviestu un vēlreiz saputo.

Ieber miltus, samaisa.

Biezpienu izberž caur sietu vai sablendē, pievieno sviesta masai un samaisa.

Liek uz nelielas uguns un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz veidojas krēmīga masa. Sākumā masa būs šķidra, bet karsēšanas procesā sabiezēs.

Vēl siltu krēmu kārtām smērē uz izceptajiem biskvītiem un atstāj uz pāris stundām istabas temperatūrā ievilkties. Pēc tam liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (26.12.2019)
Skatījumu skaits: 597 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0