5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Drupačpīrāgs ar ogu un biezpiena pildījumu

Sastāvdaļas

Mīklai
cukurs - ½ glāze
milti - 1½ glāze
cepamais pulveris - 1 tējk.
sviests - 100 g

Pildījumam
2 olas
cukurs - ½ glāze
biezpiens 5% - 250 g
avenes vai zemenes - 200 g

Pagatavošana

Sviestu saberž ar cukuru. 

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā sviesta masā un saberž drupačās.

Pagatavo pildījumu.

Olas saputo ar cukuru. Pievieno biezpienu un saputo viendabīgu masu.

Ietauko cepamo formu, liek pusi mīklas drupaču. 

Klāj virsū biezpiena pildījumu un pa virsu pārbārsta ogas, viegli iespiežot pildījumā.

Beigās pārbārsta ar atlikušajām mīklas drupačām.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180ºC apmēram 25-30 minūtes zeltaini brūnu.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (02.02.2018)
Skatījumu skaits: 857 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0