5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Drupaču pīrāgs ar biezpiena pildījumu

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 3 glāzes
sviests - 250 g
cukurs - 2/3 glāzes
cepamais pulveris - 2 tējk.

Pildījumam
biezpiens - 0,5 kg
3 olas
cukurs - 2/3 glāzes
rozīnes - 100 g
vaniļas sīrups - 1 tējk.

Pagatavošana

Rozīnēm uzlej siltu ūdeni un ļauj uzbriest.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu, cukuru un saberž drupačās. Liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu. Biezpienam pievieno olas, cukuru un saputo. Pievieno vaniļas sīrupu un vēlreiz visu saputo. Beigās pievieno uzbriedinātās rozīnes un samaisa.

Plātī klāj 2/3 mīklas drupaču (bez pieblietēšanas) un veido nelielu maliņu. Virsū klāj biezpiena pildījumu un pārkaisa ar atlikušajām mīklas drupačām.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 45-50 minūtes.

Lai labi garšo!

 

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (12.12.2017)
Skatījumu skaits: 1206 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0