5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Franču biezpiena kūka ar rabarberiem

Sastāvdaļas

rabarberi - 750 g
cukurs - 150 g
biezpiens - 500 g
vaniļas cukurs - 2 tējk.
saldais krējums - 250 ml
pistācijas - 50 g

Pagatavošana

Rabarberus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

Katliņā lej 100 ml ūdens, pieber 3 ēdamkarotes cukura un uzvāra. Ieber sagrieztos rabarberus un vāra līdz mīksti. Izberž caur sietiņu un atdzesē.

Biezpienam pievieno atlikušo cukuru, vaniļas cukuru un samaisa.

Saldo krējumu saputo un iemaisa biezpiena masā. 

Kēksa formā klāj pārtikas plēvi, kārtām liek biezpiena masu un rabarberu biezeni (nedaudz biezeņa atstāj dekorēšanai). Liek uz 4 stundām saldētavā.

Stundu pirms pasniegšanas torti atlaidina ledusskapī, apgāž uz šķīvja, pārkaisa ar sasmalcinātām pistācijām un dekorē ar rabarberu biezeni.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (18.05.2020)
Skatījumu skaits: 665 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas, Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0