Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas cukurs - ½ glāze Pagatavošana Želatīnam uzlej 150 ml auksta ūdens un atstāj uzbriest. Pagatavo popkornu. Katlā ielej 3-4 ēdamkarotes eļļas un uzkarsē. Kad eļļa uzkarsēta, ber iekšā kukurūzas graudus. Uzliek katlam vāku un kārtīgi sakrata, lai katrs kukurūzas grauds tiktu pie eļļas un visi sasprāgtu vienādi. Kad sprakšķēšana beigusies (dažas minūtes), popkorns gatavs. Šokolādi salauž gabaliņos, liek katliņā un izkausē karstā ūdens peldē. Popkornu nedaudz sasmalcina ar nazi (nedaudz popkorna atstāj dekorēšanai), uzlej izkausēto šokolādi un samaisa. Klāj tortes formā ar noņemamām malām un liek ledusskapī sastīvēt. Sablendē biezpienu, pievieno jogurtu, sulu no viena citrona un samaisa. Karstā ūdens peldē izšķīdina želatīnu. Saldajam krējumam pievieno cukuru, saputo, pievieno mazliet padzisušo želatīnu un samaisa. Putukrējumu pievieno biezpiena masai, rūpīgi samaisa un klāj tortes formā uz popkorna. Liek uz 7-8 stundām ledusskapī sastīvēt. Kad torte sastīvējusi, dekorē ar popkornu un izkausētu šokolādi. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 721 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |