Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas cukurs - gl. Pagatavošana Sviestu sarīvē uz rupjās rīves un pievieno pusglāzi cukura, miltus un cepamo pulveri. Ar rokām saberž drumstalas. Pusei no drumstalu masas pievieno 1 olas dzeltenumu un skābo krējumu, izveidojot izveltnējamo mīklu. Sablendē biezpienu ar atlikušo cukuru un olu dzeltenumiem, pievieno vaniļas cukuru, kartupeļu cieti un žāvētos augļus. Atsevišķi saputo olu baltumus, kurus iecilā biezpiena masā. Kūkas pamatni veido, izveltnējot un izklājot mīklu. Virsū liek pusi no gatavās biezpiena masas. Kārto virsū nomizotas ābolu šķēles. Klāj atlikušo biezpiena masu. Pārbārsta ar drumstalām. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180° C apmēram 45 minūtes, līdz maliņas kļūst zeltaini brūnas. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 791 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |