5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Kārtainā biezpiena torte ''Karnevāls''

Sastāvdaļas

Mīklai 
milti - 150 g
cukurs - 50 g
škipsniņa sāls
sviests - 80 g

Pildījumam
saldētas zemenes - 150 g
tumšā šokolāde - 100 g
piens - 100 g
pūdercukurs - 3 ēd.k.
olas - 5 gab.
5biezpiens - 1 kg
cukurs - 200 g
kartupeļu ciete - 50 g
vaniļas cukurs - 1 paciņa
saldais krējums - 100 ml
vafeles dekorēšanai

Pagatavošana

Atkausē zemenes.

Miltiem pievieno sviestu, cukuru, sāli un samīca smilšu mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek leduskapī uz 30 minūtēm.

Pienā ber sasmalcinātu šokolādi un, nepārtraukti maisot, karsē karstā ūdens peldē, līdz veidojas viendabīga masa.

Atlaidinātajām zemenēm pievieno pūdercukuru un sablendē.

Atdala olu dzeltenumus, pievieno biezpienu, 100 g cukura, kartupeļu cieti un rūpīgi samaisa.

Olu baltumiem pievieno 100 g cukura, saputo stingrās putās un lēnām iecilā biezpiena masā.

Biezpiena masu sadala trīs daļās.
Vienai daļai pievieno zemenes un samaisa.
Otrai daļai pievieno šokolādes masu un samaisa.
Trešai daļai pievieno vaniļas cukuru un samaisa.

Ietaukotā formā ar noņemamām malām klāj plāni izrullētu mīklu un veido maliņas.

Klāj zemeņu pildījumu, izlīdzina. Virsū klāj vaniļas pildījumu un pa virsu šokolādes pildījumu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram stundu.

Izcepto torti atdzesē.

Saputo saldo krējumu un veido rozītes, dekorē ar vafeļu caurulītēm. Pūdercukuru sajauc ar kakao un pārkaisa torti.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (01.05.2019)
Skatījumu skaits: 508 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0