5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Kārtainais biezpiena pīrāgs ar bumbieriem un ķirbi

Sastāvdaļas

Ķirbju kārtai
milti - 5 ēd.k.
ķirbis - 1 kg
manna - 2 ēd.k.
1 ola
cukurs - 2 ēd.k.
vaniļas cukurs - 2 tējk.

Biezpiena kārtai
biezpiens - 500 g
2 olas
cukurs - 2 ēd.k.
skābais krējums - ½ glāze
vaniļas pudiņš - 1 paciņa

7 bumbieri
sviests cepamās formas ietaukošanai
rīvmaize cepamās formas pārkaisīšanai

Pagatavošana

Ķirbi nomizo, izņem sēklas ar mīkstumu un cep mīkstu vai izvāra nelielā ūdens daudzumā.

Izcepto ķirbi atdzesē un sablendē.

Pievieno mannu un ļauj 20 minūtes uzbriest. Tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru, olu un samaisa. Beigās iesijā miltus un samaisa.

Biezpienam pievieno olas, cukuru, skābo krējumu, vaniļas pudiņu un visu sablendē.

Cepamajā formā klāj cepampapīru, ietauko ar sviestu un pārkaisa ar rīvmaizi.

Lej ķirbju masu, izlīdzina.

Nomizo bumbierus, sagriež šķēlītēs un kārto uz ķirbju kārtas.

Klāj virsū biezpiena masu, izlīdzina.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (19.01.2018)
Skatījumu skaits: 831 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0