Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Magoņu kārtai Biezpiena kārtai Pagatavošana Miltus sajauc ar cukuru, cepamo pulveri, vaniļas cukuru. Pievieno gabaliņos sagrieztu, aukstu sviestu un saberž drupačās. Pievieno olu un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Pagatavo magoņu pildījumu. Rozīnēm uzlej rumu, samaisa. Pienam pievieno cukuru un uzkarsē. Pieber magoņu sēkliņas un 3-4 minūtes karsē uz nelielas uguns. Uzliek vāku un ļauj 10 minūtes uzbriest. Tad pievieno rozīnes, sarīvētu citrona miziņu, sviestu un labi samaisa. Atdzesē. Pagatavo biezpiena pildījumu. Biezpienam pievieno cukuru, olas un samaisa. Tad pievieno citronu sulu, kartupeļu cieti un samaisa viendabīgu masu. Izrullē atdzesēto mīklu, klāj cepamajā formā ar noņemamām malām. Veido maliņas un pamatu sadursta ar dakšiņu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 10 minūtes. Izceļ cepamo formu no cepeškrāsns, liek sākumā magoņu masu, tad virsū biezpiena masu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes, līdz pīrāgs zeltaini brūns. Izcepto pīrāgu atdzesē, tad izceļ no formas. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 862 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |