5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Klasiskais Ļvovas biezpiena pīrāgs ar šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

biezpiens - 500 g
cukurs - 150 g
4 olas
sviests - 100 g
manna - 1 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 pac.
apelsīnu sukādes - 100 g
sarīvēta apelsīna miziņa - 1 tējk.
rozīnes - ½ glāze

Glazūrai
kakao - 3 ēd.k.
cukurs - 2 ēd.k.
sviests - 50 g
saldais krējums - 5 ēd.k.

Pagatavošana

Rozīnēm uzlej siltu ūdeni un ļauj uzbriest.

Biezpienu izberž caur sietu.

Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo. Pievieno biezpienam un samaisa. Tad pievieno mīkstu sviestu, sarīvētu apelsīna miziņu un saputo. 

Uzbriedinātās rozīnes pievieno biezpiena masai, pievieno sukādes, mannu un samaisa.

Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā biezpiena masā.

Ietauko cepamo formu, pārbārsta ar mannu un lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 1 stundu.

Izcepto pīrāgu atdzesē.

Pagatavo glazūru. Katliņā ber kakao, cukuru, pievieno sviestu, saldo krējumu un karsē uz nelielas uguns, līdz veidojas viendabīga, gluda masa. Pārlej pīrāgu un liek uz 4 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (28.12.2017)
Skatījumu skaits: 913 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0