5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Krakovas biezpiena pīrāgs

Sastāvdaļas

Smilšu mīklai
milti - 150 g
cukurs - 50 g
sviests - 75 g
1 ola
cepamais pulveris - ½ tējk.
šķipsniņa sāls

Biezpiena pildījums
biezpiens - 500 g
4 olas
cukurs - 100 g
kartupeļu ciete - 1 tējk.
krējums - 200 g
rozīnes - 100 g
vaniļas cukurs - 1 paciņa
citrona miziņa no ½ citrona
šķipsniņa sāls

Glazūrai
pūdercukurs - ½ glāze
citrona sula - 1 ēd.k.

Pagatavošana

Miltiem pievieno sviestu un saberž drupačas. 

Tad pievieno olu, cukuru, sāli, cepamo pulveri un samīca elastīgu mīklu.

Ietin mīklu pārtikas plēvē un liek uz 20 minūtēm ledusskapī.

Kad mīkla atdzesēta, sadala divās daļās.

No 2/3 mīklas izrullē apmēram 20x20 cm lielu un 0,3 cm biezu plāksni. 

Atlikušo 1/3 mīklas izrullē un sagriež apmēram 1 cm platās sloksnītēs.

Pagatavo pildījumu.

Biezpienam pievieno cukuru, krējumu, vaniļas cukuru, sarīvētu citrona miziņu un saputo.

Atdala olu dzeltenumus, pievieno biezpiena masai un vēlreiz saputo.

Pievieno brendijā izmērcētas rozīnes, kartupeļu cieti un samaisa.

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, saputo stingrās putās un lēnām iecilā biezpiena masā.

Cepamajā formā klāj cepamo papīru, klāj izrullēto mīklu un sadursta ar dakšiņu.

Klāj virsu biezpiena masu un izlīdzina.

No sagrieztajām smilšu mīklas sloksnītēm veido restītes un pārsmērē ar olas dzeltenumu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram stundu, līdz zeltaini brūns.

Izslēdz cepeškrāsni, atver durtiņas un ļauj izceptajam pīrāgam lēnām atdzist. 

Kad pīrāgs atdzisis, pagatavo cukura glazūru.

Pūdercukuram pievieno citrona sulu, samaisa un pārlej pīrāgu.

Liek pīrāgu uz pāris stundām ledusskapī ievilkties.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (02.10.2019)
Skatījumu skaits: 706 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0