Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Raugu samaisa ar vienu ēdamkaroti miltu, vienu ēdamkaroti cukura, uzlej ½ glāzi silta piena un liek siltumā uz 10 minūtēm, lai raugs ''atdzīvojas''. Dziļā bļodā iesijā miltus, uzlej siltu pienu (35-40°C), izkausētu sviestu, uzrūgušo rauga masu, pievieno cukuru, sāli un visu labi samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Pārklāj bļodu ar dvielīti un liek siltumā uz 1-1,5 stundām, līdz mīkla uzrūgusi un apjoms palielinājies apmēram divas reizes. Tad mīklu samīca un liek siltumā uzrūgt vēl 30-40 minūtes. Pagatavo pildījumu. Vistas fileju novāra un sagriež nelielos gabaliņos. Biezpienam pievieno smalki sagrieztus zaļumus, sāli piparus un samaisa. Sarīvē sieru. Uzrūgušo mīklu sadala divās daļās, izrullē apmēram vienu centimetru biezu plāceni. Plātī klāj cepampapīru, liek izrullēto mīklas plāceni un pārkaisa ar mannu. Tad klāj biezpiena masu, liek virsū vistas fileju un pārkaisa ar sarīvēto sieru. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 20-25 minūtes, līdz zeltaini brūna. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 522 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |