Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Biezpiena pildījumam Bezē masai ķirši pildījumam Pagatavošana Sākumā pagatavo smilšu mīklu. Miltus sajauc ar cukuru un cepamo pulveri, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un saberž drupačās. Pievieno olu dzeltenumus un samīca mīklu. Ja mīkla pārāk drupačaina, pievieno vienu ēdamkaroti ledaini auksta ūdens. Mīklu sadala 3 daļās - divas lielākas daļas un vienu mazāku daļu. Mazāko mīklas daļu liek saldētavā. Vienai lielākajai mīklas daļai pievieno kakao un samīca. Izrullē gaišo mīklu un klāj cepamajā formā, liek virsū ķiršus bez kauliņiem. Izrullē kakao mīklu un klāj uz ķiršu kārtas. Pagatavo biezpiena pildījumu. Biezpienam pievieno cukuru, olas, izkausētu sviestu un sablendē viendabīgu masu. Beigās pievieno kartupeļu cieti un labi samaisa. Liek biezpiena masu uz kakao mīklas, izlīdzina. Pagatavo bezē masu. Saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot cukuru. Saputotajiem olu baltumiem pievieno ķīseļa pulveri un uzmanīgi samaisa. Klāj uz biezpiena kārtas, izlīdzina. Izņem no saldētavas atlikušo mīklu un vienmērīgi uzrīvē uz bezē kārtas. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 1 stundu 10 minūtes. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 837 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |