5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Mandeļu pīrāgs ar biezpiena krēmu un ogām

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests -100 g
pūdercukurs - 100 g
2 olas
piens - 1 ēd.k.
vaniļas cukurs - 2 tējk.
milti - 100 g
maltas mandeles - 100 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Krēmam
biezpiens - 180 g
sviests - 50 g
pūdercukurs - 75 g
vaniļas cukurs - 2 tējk.
sarīvēta apelsīna miziņa - 2 tējk.

Dekorēšanai 
ogas un augļi - 300 g
tortes želeja

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Tad pievieno olas, pienu un vēlreiz saputo.

Miltus sajauc ar samaltām mandelēm, sāli, cepamo pulveri, pievieno sviesta masai un samaisa mīklu.

Cepamo formu ietauko un pārkaisa ar miltiem. 
Vislabāk būtu cept speciālā formā ar padziļinājumu gar malām (skat. bildi), bet var cept arī formā ar noņemamām malām. Cepot šādā formā nav jāveido maliņas, pēc izcepšanas atliek vien apgriezt biskvītu otrādi un maliņa gatava.

Lej mīklu formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes.

Izcepto biskvītu atdzesē.

Kad biskvīts atdzisis, pagatavo krēmu.

Mīkstu sviestu saputo ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Tad pievieno biezpienu, sarīvētu apelsīna miziņu un saputo, līdz veidojas viendabīga, gluda masa.

Klāj biezpiena krēmu uz biskvīta un izlīdzina.

Dekorē ar augļiem, ogām un pārlej ar tortes želeju.

Liek uz 2 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (02.04.2020)
Skatījumu skaits: 329 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0