Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Ar blenderi sasmalcina auzu pārslas, pievieno miltus, sāli, cukuru, cepamo pulveri un samaisa. Pievieno augu eļļu un saberž drupačās. Pievieno olu un samīca mīklu. Ja mīkla īsti neturas kopā, pielej 1 ēdamkaroti auksta ūdens. Klāj mīklu formās, veido maliņas un beigās sadursta ar dakšiņu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 8-10 minūtes. Tikmēr pagatavo pildījumu. Biezpienam pievieno olu, pūdercukuru, vaniļas cukuru, sarīvētu citrona miziņu un saputo. Žāvētās plūmes sagriež gabaliņos, pievieno biezpiena masai un samaisa. Izceptajos groziņos pilda biezpiena masu un cep vēl apmēram 25 minūtes. Izceptās tortītes atdzesē, izņem no formiņām un dekorē ar svaigām ogām, ievārījumu vai šokolādi. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 444 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |