5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Ricotta siera torte ar ar avenēm

Sastāvdaļas

Pamatam
cepumi - 200 g
sviests - 120 g

Pildījumam
Ricotta siers - 500 g
cukurs - 120 g
vaniļas jogurts - 250 g
saldais krējums - 600 ml
sarīvēta citrona miziņa no 2 citroniem
citronu sula no 2 citroniem
svaigas avenes - 500 g

Pagatavošana

Cepumus sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu un samaisa.

Cepamajā formā ar noņemamām malām malām klāj cepampapīru, liek cepumu masu, izlīdzina un viegli pieblietē. Liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Želatīnam uzlej 100 gramus auksta ūdens un ļauj uzbriest.

Ricotta sieram pievieno cukuru, jogurtu, sarīvētu citrona miziņu, citronu sulu un saputo.

Uzbriedināto želatīnu izkausē karstā ūdens peldē, nedaudz padzesē, pievieno saputotajai siera masai un samaisa. Liek uz 10 minūtēm ledusskapī nedaudz sastīvēt.

Saputo 400 ml saldā krējuma, pievieno siera masai, pievieno 300 g aveņu un samaisa.

Klāj pildījumu uz cepumu pamatnes, izlīdzina un liek vismaz uz 2 stundām ledusskapī sastīvēt.

Kad torte sastīvējusi, saputo atlikušo saldo krējumu, liek konditorejas maisiņā un dekorē torti. Rotā ar svaigām avenēm un cepumu gabaliņiem.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (26.09.2019)
Skatījumu skaits: 507 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0