5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Smilšu mīklas torte ar biezpiena krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 150 g
pūdercukurs - 100 g
milti - 250 g
kakao - 1 ēd.k.
2 olu dzeltenumi
cepamais pulveris - 2 tējk.
skābais krējums - 1 ēd.k.

Krēmam
biezpiens - 300 g
sviests - 30 g
citrona sula - 80 ml
2 olas
1 olas dzeltenums
cukurs - ½ glāze
šķipsniņa sāls

putukrējums dekorēšanai

Pagatavošana

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pūdercukuru un kakao. Pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un saberž drupačās. Tad pievieno olu dzeltenumus, skābo krējumu un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī.

Atdzesēto mīklu klāj ar cepampapīru izklātā cepamajā formā un sadursta ar dakšiņu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 25-30 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē.

Pagatavo krēmu.

Olas un olas dzeltenumu saputo ar cukuru. Pievieno citrona sulu, samaisa. Pievieno sāli, sviestu un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns līdz masa sabiezē. Noņem no uguns, pievieno caur sietiņu izberztu biezpienu, visu labi samaisa un ļauj minūtes 20 atdzist.

Atdzesēto krēmu klāj uz izceptā biskvīta un izlīdzina. Dekorē ar putukrējumu un liek uz 4-5 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (01.03.2019)
Skatījumu skaits: 670 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0