Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Pagatavo mīklu. Bļodā sajauc biezpienu, izkausētu sviestu, cukuru, pienu, vaniļas cukuru un sāli. Sajauc miltus ar cepamo pulveri. Pieber miltus biezpiena masai un sajauc mīklu. Cepamajā formā ar noņemamām malām klāj cepampapīru, malas ietauko. Izrullē mīklu, klāj formā un veido maliņas. Kamēr gatavo pildījumu, tortes formu ieliek ledusskapī. Sviestam pievieno 40 g cukura un saputo. Pievieno vaniļas cukuru, citrona sulu un vēlreiz saputo. Atdala olu dzeltenumus, pievieno saputotajam sviestam un samaisa. Pievieno biezpienu un samaisa. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un kartupeļu cieti, pieber pildījuma masai un samaisa. Olu baltumiem pieber atlikušo cukuru, saputo stingrās putās un iecilā pildījumā. Liek cepamajā formā pusi pildījuma, tad liek pusi ķiršu, virsū atkal biezpiena pildījumu un ķiršus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 40 minūtes. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 573 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |