5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Tradicionāla itāļu biezpiena kūka

Sastāvdaļas

Pamatam
sviests - 100 g
auzu pārslu cepumi - 100 g 
rieksti - 30 g 
 
Pildījumam
šokolāde - 175 g
saldais krējums - 150 g 
biezpiens - 250 g
1 ēd.k. stipras kafijas
pūdercukurs - 30 g 
 
Dekorēšanai
biezpiens - 250 g
jogurts bez garšvielām - 100 g 
šokolāde - 15 g 
valrieksti
kokosrieksta skaidiņas
 
Pagatavošana

Izkausētu sviestu samaisa ar sadrupinātiem auzu pārslu cepumiem un sasmalcinātiem riekstiem.

Masu klāj veidnē ar noņemamām malām (diam. 18 cm) un veido maliņas. (Kūkas garša kļūs vēl interesantāka, ja pamata izejvielām pievieno ½ tējkaroti ingvera.)

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi pildījumam. 

Krējumu saputo stingrās putās.

Biezpienu izberž caur sietu un samaisa ar kafiju, pūdercukuru, izkausēto šokolādi un putukrējumu.

Pildījumu klāj veidnē uz pamata un liek uz pāris stundām ledusskapī.

Dekorēšanai biezpienu izberž caur sietu un saputo ar jogurtu. Pārziež ar to pildījumu.

Dekorē ar rīvētu šokolādi, riekstiem un grauzdētām kokosriekstu skaidiņām.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (16.10.2018)
Skatījumu skaits: 756 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0