5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Vācu biezpiena kūka ar āboliem

Sastāvdaļas 

Mīklai
milti - 190 g
sviests - 100 g
1 ola
cukurs - 60 g
vaniļas cukurs - 1 tējk.
cepamais pulveris - 1 tējk.
rums - 4 ēd.k.
šķipsniņa sāls

Pildījumam
biezpiens - 500 g
cukurs - ½ glāze
2 olas
citronu sula - 2 ēd.k.
kartupeļu ciete - 15 g
vaniļas cukurs - 2 tējk.
4 nelieli āboli
rozīnes - 40 g
tēja

Pagatavošana

Uzvāra 100 ml stipras tējas, padzesē, uzlej rozīnēm un ļauj uzbriest.

Pagatavo mīklu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli, cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno, gabaliņos sagrieztu, aukstu sviestu un saberž drupačās. Tad pievieno olu, rumu un samīca mīklu. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Ietauko cepamo formu, klāj atdzesēto mīklu, veido maliņas un sadursta ar dakšiņu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20 minūtes.

Pagatavo pildījumu. Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno biezpienam un vēlreiz uzputo. Beigās pievieno citronu sulu, kartupeļu cieti un labi samaisa.

Nomizo ābolus, pārgriež uz pusēm, izņem serdes un ar nazi iegriež, lai veidojas restīte. 

Lej biezpiena pildījumu uz izceptā biskvīta, kārto virsū ābolus un nedaudz iespiež pildījumā. Uzbriedinātajām rozīnēm notecina teju un pārkaisa kūku.

Liek cepeškrāsnī un cep 170°C vēl apmēram 50 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (21.12.2017)
Skatījumu skaits: 941 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0