5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Vācu biezpiena pīrāgs

Sastāvdaļas

Mīklai
cukurs - 80 g
milti - 1 glāze
1 ola
sviests - 100 g
šķipsniņa sāls

Pildījumam
biezpiens - 1 kg
4 olas
cukurs - 150 g
vaniļas cukurs - 1 paciņa
sviests - 70 g
piens - 50 ml
kartupeļu ciete - 4 ēd.k.
miziņa no ½ citrona
konservēti vai svaigi ķirši bez kauliņiem

Pagatavošana

Miltiem pievieno aukstu sviestu un saberž drumstalās.

Pievieno cukuru, sāli, olu un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Atdzesēto mīklu klāj ietaukotā cepamajā formā un veido maliņas.

Pagatavo pildījumu.

Biezpienam pievieno olu dzeltenumus, cukuru, izkausētu sviestu, pienu un saputo.

Pievieno sarīvētu citrona miziņu, cieti un vēlreiz saputo.

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, saputo stingrās putās un iecilā biezpiena masā.

Konservētajiem ķiršiem notecina sulu, izņem kauliņus un klāj uz mīklas pamata. Liek virsū biezpiena pildījumu un izlīdzina.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 1 stundu. Izslēdz cepeškrāsni un izcepto pīrāgu atstāj vēl uz 10 minūtēm. Tad mazliet atver cepeškrāsns durtiņas un ļauj vēl 5 minūtes lēnām atdzist. Ja uzreiz pēc cepšanas izņem pīrāgu no cepeškrāsns, tas ''nosēdīsies''.

Izcepto pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (09.12.2019)
Skatījumu skaits: 642 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0