5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Vācu biezpiena pīrāgs ar riekstiem ''Haselnusszopf''

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 300 g
cukurs - 80 g
vaniļas cukurs - 1 paciņa
šķipsniņa sāls
cepamais pulveris - 2 tējk.
biezpiens - 150 g
piens - 100 ml
augu eļļa - 100 ml

Pildījumam
lazdu rieksti - 100 g
marcipāns - 100 g
1 ola
cukurs - 30 g
rums - 3 ēd.k.

Glazūrai
aprikožu ievārījums - 3 ēd.k.
ūdens - 2 ēd.k.

Pagatavošana

Riekstus apgrauzdē un sasmalcina ar blenderi vai nazi.

Marcipāna masai pievieno olu, cukuru, rumu un samaisa viendabīgu masu. Beigās pievieno sasmalcinātos riekstus un vēlreiz visu samaisa.

Pagatavo mīklu. Biezpienam pievieno cukuru, pienu, vaniļas cukuru, sāli, eļļu un samaisa viendabīgu masu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā biezpiena masā un samīca mīklu.

Izrullē apmēram 35x40 cm lielu mīklas plāksni, klāj virsū riekstu pildījumu un sarullē ruleti. Ar nazi pārgriež uz pusēm un sapin bizi. 

Plātī klāj cepampapīru un liek virsū mīklas bizi.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 45 minūtes, līdz zeltaini brūna.

Pagatavo glazūru. Aprikožu ievārījumu samaisa ar ūdeni un karsē uz nelielas uguns. Tiklīdz masa sāk vārīties, noņem no uguns, pārsmērē izcepto pīrāgu, kamēr vēl karsts un ļauj pilnībā atdzist.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (17.03.2019)
Skatījumu skaits: 501 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0