5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Vīnogu torte ar baltās šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

Biskvītiem (2!)
8 olas
cukurs - 2 glāzes
milti - 2 glāzes
vaniļas cukurs - 1 pac.

Krēmam
biezpiens - 300 g
saldais krējums - 200 g
cukurs - 100 g
vaniļas cukurs - 1 pac.
brendijs vai rums - 2 ēd.k.

Glazūrai
baltā šokolāde - 100 g
sviests - 30 g

vīnogas - 300 g


Pagatavošana

Atdala 4 olu baltumus un puto ar lēnāko ātrumu.

Tiklīdz sāk veidoties putas, pakāpeniski, pa ēdamkarotei pievieno vienu glāzi cukuru un vaniļas cukuru. Turpina putot, līdz veidojas stingras putas.

Tad pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus un turpina putot.

Iesijā vienu glāzi miltu un lēnām samaisa mīklu.

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 25 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm. Tieši tāpat izcep otru biskvītu.

Pagatavo krēmu. Saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo. Pievieno biezpienu, rumu un vēlreiz uzputo.

Liek uz paplātes biskvīta ripuli, smērē krēmu un kārto virsū vīnogas. (Ja vēlas, vīnogas var pārgriezt uz pusēm.)

Liek virsū otru biskvītu, smērē krēmu, kārto virsū vīnogas. Tā, līdz saliktas visas kārtas.

Pagatavo glazūru. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno sviestu un samaisa viendabīgu masu. Pārlej torti un dekorē ar vīnogām. Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (23.08.2018)
Skatījumu skaits: 662 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas, Augļu kūkas, Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0