5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Biezpiena kūkas un pīrāgi

Ziemeļvācijas biezpienkūka


Sastāvdaļas

Mīklai
cukurs - 130 g
milti - 330 g
sviests - 130 g
2 olas
vaniļas cukurs - 2 tējk.
cepamais pulveris - 1tējk.

Pildījumam
biezpiens - 1 kg
cukurs - 300 g
vaniļas pudiņš - 2 paciņas
saulespuķu eļļa - 100 g
piens - 600 ml
4 olas

Pagatavošana

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, cukuru un vaniļas cukuru. Tad pievieno aukstu sviestu un saberž drupačās. Beigās pievieno olas un samīca mīklu. Klāj cepamajā formā un veido maliņas. Kamēr pagatavo pildījumu, liek ledusskapī.

Pagatavo pildījumu. Biezpienam pievieno cukuru, olas un labi samaisa. Pienā izšķīdina vaniļas pudiņu, lej biezpiena masā, pievieno eļļu un samaisa viendabīgu masu. Pildījums sanāk pašķidrs. Neuztraucieties, tādam tam ir jābūt.

Lej pildījumu cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram stundu.

Izcepto kūku pilnībā atdzesē un tikai tad izceļ no cepamās formas.

Lai labi garšo!

Kategorija: Biezpiena kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (11.03.2018)
Skatījumu skaits: 1100 | Atslēgvārdi: Biezpiena kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0