5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Aromātiski biskvīta cepumi

Sastāvdaļas

olas - 2 gab.
cukurs - 1 glāze
rozīnes - ½ glāze
cepamais pulveris 2 tējk.
milti - 1 glāze

Pagatavošana

Rozīnēm uzlej siltu ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm.

Saputo olas ar cukuru gaisīgā masā.

Miltiem pievieno cepamo pulveri, sajauc, iesijā olu masā un samaisa.

Tad uzbriedušajām rozīnēm nolej ūdeni, pievieno mīklai un rūpīgi samaisa. Mīklai jāsanāk ne pārāk biezai.

Plātī klāj cepamo papīru, lej mīklu un izlīdzina apmēram ½ centimetru biezumā.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 20 minūtes, līdz biskvīts zeltaini brūns. Galvenais, nepārkaltēt, jo tad cepumi viducī nesanāks mīksti.

Izcepto biskvītu, vēl siltu, sagriež gabaliņos.

Ātri pagatavojami aromātiski cepumi, mīksti ar kraukšķīgu garoziņu!

Lai labi garšo! 

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (03.06.2020)
Skatījumu skaits: 347 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0