5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Aromātiski zemesriekstu sviesta cepumi

Sastāvdaļas

milti - 300 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
1 ola
sviests - 110
brūnais cukurs - 140 g
šķipsniņa sāls 
zemesriekstu sviests - 110 g

Pagatavošana

Saputo olu ar cukuru.

Pievieno mīkstu sviestu, zemesriekstu sviestu un vēlreiz saputo.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli. Iesijā sviesta masā un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 20 minūtēm ledusskapī.

Atdzesēto mīklu sadala nelielās bumbiņās un izrullē apmēram 5 mm biezus plācenīšus.

Ar jebkuru formiņu uzspiež rakstiņu. Tad ar formiņu spiež cepumus.

Plātī klāj cepampapīru un kārto cepumus.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 15-18 minūtes. Ja vēlas kraukšķīgākus cepumus, cep 18 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (29.06.2018)
Skatījumu skaits: 677 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0