5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Aromātiskie kanēļa cepumi

Sastāvdaļas 

milti - 1¼ glāze
sviests - 8 ēd.k.
brūnais cukurs - 1½ glāze
1 ola
1 olas dzeltenums
vaniļas cukurs - paciņa
sāls - ¼ tējk. 
kanēlis - 2 tējk. 

Pagatavošana 

Bļodā sajauc miltus, sāli un kanēli. 

Katliņā liek sviestu, brūno cukuru un karsē uz mazas uguns, līdz cukurs izkusis. Tad vāra līdz uzkarsis, bet vēl nesāk vārīties. 

Cukura-sviesta masai ļauj atdzist apmēram 10 minūtes. Tad pievieno olu, olas dzeltenumu, vaniļas cukuru, samaisa un pievieno miltu maisījumam.

Kārtīgi samaisa un liek ar cepamo papīru ieklātā pannā. 

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170ºC apmēram 25-30 minūtes. 
Nedrīkst pārcept – tad tie pārvēršas par kūku, bet ideālai konsistencei nepieciešams mitrs viducītis un neliela plēvīte augšā.

Vislabāk šie saldumi garšos pāris dienas pastāvējuši ledusskapī vai kārbā.

Izcep arī tu. Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (03.11.2020)
Skatījumu skaits: 387 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0