5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Auzu pārslu cepumi ar kanēli un riekstiem

Sastāvdaļas

sviests - 150 g
milti - ½ glāze
cukurs - ½ glāze
auzu pārslas - ½ glāze
ola - 1 gab.
cepamais pulveris - ½ tējk.
kanēlis - ½ tējk.
soda - ½ tējk.
šķipsniņa sāls
rieksti
rozīnes

Pagatavošana

Mīkstu sviestu saputo ar cukuru. Tad pievieno olu un vēlreiz saputo.

Miltiem pievieno cepamo pulveri, kanēli, sodu, sāli, sajauc un iesijā sviesta masā. Rūpīgi izmaisa, pievieno auzu pārslas, vēlreiz samaisa. Beigās pievieno riekstus un rozīnes. Masa sanāk lipīga, bet stingra.

Pannā klāj cepamo papīru. Saveļ 2 cm bumbiņas, saplacina mazus plācenīšus un liek uz pannas.

Liek cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 12-15 minūtes līdz zeltaini brūni.

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (10.09.2020)
Skatījumu skaits: 379 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0