5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Auzu pārslu cepumi ar sieru

Sastāvdaļas

auzu pārslas - ½ glāze
1 ola
siers - 70 g
sviests 50 g
ūdens
milti - 5-6 ēd.k.
soda - ½ tējk.
etiķis
šķipsniņa sāls

Pagatavošana

Ieber bļodā auzu pārslas, uzlej vārošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm.

Olu sakuļ ar blenderi, pievieno mīkstu sviestu un vēlreiz sakuļ.

Auzu pārslām nolej lieko ūdeni, sablendē, pievieno sviesta masai.

Uz smalkās rīves sarīvē sieru un pievieno sviesta masai.

Sodu dzēš ar etiķi, pievieno sviesta masai. Beigās pievieno miltus un samīca mīklu.

Uz galda pārkaisa miltus un izrullē mīklu, apmēram 1 cm biezu.

Ar formiņām izspiež cepumus.

Plātī klāj cepamo papīru, kārto cepumus, pārziež ar sakultu olu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep zeltaini brūnus.

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (13.05.2020)
Skatījumu skaits: 402 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0