Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes |
Sastāvdaļas milti - 250 g Pagatavošana Iesijā miltus, pievieno siltu ūdeni (50°), balto etiķi, sāli, eļļu, sodu un samīca mīklu. Tad mīklu reizes 50 spēcīgi triec pret galda virsmu, tā teikt pamatīgi izdauza. Saveļ mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī. Izņem mīklu no ledusskapja un izrullē ļoti, ļoti plānu, gandrīz caurspīdīgu plāksni. Tad sagriež apmēram 7 cm platas sloksnēs. Nomizo banānus, pārgriež uz pusēm un aptin mīklas sloksnītes. Plātī klāj cepamo papīru, kārto banānus un pārsmērē ar eļļu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 15-20 minūtes. Izceptos banānus mīklā pārkaisa ar sarīvētu šokolādi un sasmalcinātiem riekstiem vai pārlej ar medu, iebiezinātu pienu ar cukuru, sīrupu. Pasniedz siltus. Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 429 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |