5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Bezē cepumi ar biezpiena pildījumu

Sastāvdaļas

sviests - 250 g
milti 325 g
biezpiens - 150 g
olas - 2 gab.
pūdercukurs - 240 g
šķipsniņa sāls
šķipsniņa sodas

Pagatavošana

Sviestu sakapā ar miltiem, līdz veidojas sīkas drumstalas.

Atdala olu dzeltenumus un sajauc ar biezpienu.

Tad sviesta masai pievieno biezpiena masu, sāli, sodu un samīca mīklu.

Saputo olu baltumus stingrās putās. Pēc tam pakāpeniski pievieno pūdercukuru un turpina putot.

Izrullē mīklu plānā sloksnē, klāj saputoto olas baltumu un vienmērīgi izlīdzina.

Prātīgi sarullē ruleti, cenšamies īpaši nesaspiest.

Sagriež slīpās šķēlītes.

Plātī klāj cepamo papīru un kārto cepumus.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 25-30 minūtes, līdz zeltaini brūni.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (24.03.2020)
Skatījumu skaits: 478 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0