5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Biezpiena ''bezončiki''

Sastāvdaļas

Mīklai
biezpiens - 200 g
sviests - 200 g
2 olu dzeltenumi
milti - 2 glāzes
pūdercukurs - 1 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Bezē
2 olu baltumi
cukurs - 11/2 glāzes
vaniļas cukurs - 1 pac.

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un saputo. Tad pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz saputo. 

Pievieno biezpienu, sāli un labi samaisa. Beigās iesijā miltus un samīca mīklu. 

Mīklu sadala divās daļās, ietin pārtikas plēvē un liek uz 15 minūtēm saldētavā.

Saputo olu baltumus. Nepārtraucot putot, pakāpeniski pievieno cukuru, vaniļas cukuru, līdz veidojas stingra putu masa.

No mīklas izrullē apmēram 0,5 cm biezu plāksni.

Smērē virsū pusi saputoto olu baltumu un sarullē ruleti. Tieši tāpat izrullē otru mīklas daļu, klāj virsū atlikušos olu baltumus un sarullē.

Ruleti sagriež apmēram 2 cm biezās šķēles. Plātī klāj cepampapīru un kārto ruletītes.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 40 minūtes. Izceptos cepumus lēnām atdzesē turpat izslēgtā cepeškrāsnī.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (20.06.2018)
Skatījumu skaits: 642 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0