5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Biezpiena cepumi ar glazūru

Sagatavošana

milti - 8 ēd.k.
sviests - 100 g
biezpiens - 200 g
cukurs - 4 ēd.k.
olas dzeltenumi - 2 gab.
medus - 2 tējk.
cepamais pulveris - tējk.
glazūrai pūdercukurs - 3 ēd.k.
ūdens - 2 ēd.k.
 
Pagatavošana

Izkausē sviestu, pievieno biezpienam un saputo. Tad pievieno olas dzeltenumus, cukuru, medu un rūpīgi samaisa.

Beigās iesijā miltus, cepamo pulveri un sajauc vijīgu mīklu.

Uz galda uzsijā miltus un saveļ desiņu un sagriež apmēram 1 cm biezos gabaliņos, mazliet saplacina.

Plātī klāj cepampapīru, kārto cepumus un liek uzkarsētā cepeškrāsnī.

Cep 180°C apmēram 20 minūtes zeltaini brūnus.

Izceptos cepumus atdzesē.

Gatavo glazūru.
Bļodiņā ieber pūdercukuru, pamazām lej klāt ūdeni un maisa, līdz veidojas bieza, vienveidīga masa.
Uz 3 ēdamkarotēm pūdercukura vajag mazliet vairāk par 2 tējkarotēm ūdens. Ja glazūra sanāk par šķidru, piejauc vēl mazliet pūdercukuru.

Atdzisušajiem cepumiem klāj glazūru un atstāj sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (08.10.2020)
Skatījumu skaits: 428 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0