Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes |
Sastāvdaļas biezpiens - 500 g Pagatavošana Biezpienu izberž caur sietu vai saspaida ar dakšiņu. Miltus sajauc ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves, tieši miltos, un saberž drupačas. Pievieno biezpienu un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Liek mīklu uz cepampapīra loksnes, pārklāj ar otru loksni un izrullē apmēram 1 cm biezu mīklas plāksni. Pārkaisa ar trešdaļu Muscovado cukuru, pārloka mīklas plāksni uz pusēm un vēlreiz izrullē apmēram 1 cm biezu plāksni. Šo procedūru atkārto vēl divas reizes. Pēc pēdējās pārlocīšanas mīklu nevajag rullēt. Liek vēl uz 30 minūtēm ledusskapī. Atdzesēto mīklu izņem no ledusskapja, izrullē apmēram 1 cm biezu plāksni, sagriež 4 cm lielos kvadrātos. Plātī klāj cepampapīru un kārto cepumus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 20-25 minūtes. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 776 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |