5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Biezpiena cepumi ar šokolādes glazūru un sēkliņām

Sastāvdaļas

sviests - 100 g
biezpiens 9% - 100 g
manna - ½ glāze
milti - ¾ glāzes
cukurs - 50 g

Dekorēšanai
piena šokolāde - 75 g
piens - 2 ēd.k.
sezama sēkliņas
magoņu sēkliņas
kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves.

Biezpienu saspaida ar dakšiņu, pievieno sarīvētajam sviestam un samaisa viendabīgu masu.

Pievieno cukuru, mannu, samīca. Beigās iesijā miltus un samīca mīklu.

Izrullē mīklu apmēram 5 mm biezumā, sagriež taisnstūrīšus un katram cepumam ar koka irbulīti iespiež pāris punktiņus (smukumam).

Plātī klāj cepampapīru un kārto cepumus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes.

Kad izceptie cepumi atdzisuši, pagatavo šokolādes glazūru. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno pienu un samaisa. Katru cepumu mērcē izkausētajā šokolādē un pārkaisa ar sezama sēkliņām, magoņu sēkliņām vai kokosriekstu skaidiņām.

Gardi svētku cepumi! Lai labi garšo!

 

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (15.06.2021)
Skatījumu skaits: 65 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0