5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Biezpiena prjaņiki ar cukura glazūru

Sastāvdaļas

Mīklai
biezpiens - 300 g
skābais krējums - 200 g
2 olu dzeltenumi
augu eļļa - 100 ml
cukurs - 160 g
milti - 800 g
cepamais pulveris - 2 tējk.
vaniļas cukurs - 2 tējk.

Glazūrai
2 olu dzeltenumi
pūdercukurs - 250 g

Pagatavošana

Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, olu dzeltenumus un sablendē viendabīgu masu.

Pievieno krējumu, augu eļļu un labi samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pakāpeniski iesijā biezpiena masā un mīca mīklu, līdz vairs nelīp pie rokām.

Mīklu pārklāj ar dvielīti un ļauj 30 minūtes ''atpūsties''.

Izrullē no mīklas apmēram 2 cm biezu plāksni un ar glāzi izspiež nelielus plācenīšus.

Plātī klāj cepampapīru un kārto mīklas plācenīšus.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180ºC apmēram 20 minūtes, līdz zeltaini brūni.

Tikmēr pagatavo glazūru.

Olu baltumus puto 5 minūtes, tad pievieno pūdercukuru un turpina putot, līdz veidojas viendabīga masa.

Izceptos prjaņikus, vēl siltus, pārsmērē ar glazūru, ļauj atdzist un sastīvēt glazūrai.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (25.05.2018)
Skatījumu skaits: 846 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0