5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Cepumi ar biezpiena pildījumu ''Banāni''

Sastāvdaļas

Mīklai 
sviests - 250 g
skābais krējums - 200 g
milti - 3 glāzes
cepamais pulveris - ½ tējk.

Pildījumam
biezpiens - 200 g
cukurs - 200 g
vaniļas cukurs - 1 paciņa
milti - 3 ēd.k.

ola pārsmērēšanai
pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

Sviestam pievieno miltus, cepamo pulveri un saberž drupačās.

Pievieno krējumu, samīca mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sablendē.

Iesijā miltus, rūpīgi samaisa.

Ņem atdzesēto mīklu, sadala nelielās piciņās un izrullē ovālus.

Liek virsū biezpiena pildījumu, aizloka un saspiež maliņas un veido veido banāna formu.

Plātī klāj cepampapīru, kārto cepumus ar šuvēm uz leju, pārziež ar sakultu olu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20 minūtes, līdz zeltaini brūni.

Izceptos cepumus atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (07.07.2020)
Skatījumu skaits: 313 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0