5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Cepumi ar vārīto iebiezināto pienu un ciedru riekstiem

Sastāvdaļas

sviests - 150 g
pūdercukurs - 75 g
milti - 200 g
kukurūzas milti - 50 g
šķipsniņa sāls
vārītais iebiezinātais piens ar cukuru - 1 kārba
ciedru rieksti - 100 g

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pieber pūdercukuru, sāli un saputo, līdz veidojas krēmīga masa.

Iesijā miltus un ar dakšiņu samīca, līdz veidojas drupačas.

Ber drupačas cepamajā formā un pieblietē.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20 minūtes. 

Izcepto biskvītu vēl siltu, tur pat formā, sagriež kvadrātiņos (atdzesētu nebūs tik vienkārši sagriezt) un ļauj atdzist.

Atdzesēto biskvītu smērē ar vārīto iebiezināto pienu. Sākumā plānu kārtiņu (lai nosedzas drupačas) ... tad smērē biezāku kārtu.

Sastāvdaļas

sviests - 150 g
pūdercukurs - 75 g
milti - 200 g
kukurūzas milti - 50 g
šķipsniņa sāls
vārītais iebiezinātais piens ar cukuru - 1 kārba
ciedru rieksti - 100 g

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pieber pūdercukuru, sāli un saputo, līdz veidojas krēmīga masa.

Iesijā miltus un ar dakšiņu samīca, līdz veidojas drupačas.

Ber drupačas cepamajā formā un pieblietē.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20 minūtes. 

Izcepto biskvītu vēl siltu, tur pat formā, sagriež kvadrātiņos (atdzesētu nebūs tik vienkārši sagriezt) un ļauj atdzist.

Atdzesēto biskvītu smērē ar vārīto iebiezināto pienu. Sākumā plānu kārtiņu (lai nosedzas drupačas) ... tad smērē biezāku kārtu.

Pārkaisa ar riekstiņiem un liek ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (25.04.2020)
Skatījumu skaits: 453 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0