Sastāvdaļas
Pildījumam
gaišās rozīnes - 50 g
tumšās rozīnes - 50 g
kaltēti ķirši - 50 g.
augļu sukādes - 50 g
āboli - 100 g
rieksti - 20 g
apelsīnu miziņa - 1 ēd.k.
konjaks - 2 ēd.k. (vai rums, brendijs, viskijs)
sviests - 50 g
kanēlis - 0,5 tējk.
muskatrieksts - 0,2 tējk.
ingvers - 0.2 tējk.
maltas krustnagliņas - 0,2 tējk.
Mīklai
sviests - 150 g
pūdercukurs - 140 g
olu dzeltenumi - 4 gab.
milti- 300 g
Pagatavošana
Pildījumu sagatavo vairākas stundas iepriekš, var gatavot pat iepriekšējā vakarā.
Kaltētos augļus un riekstus samaļ gaļas mašīnā vai sablendē. Liek bļodiņā, pievieno garšvielas, sarīvētu apelsīna miziņu, izkausētu sviestu, konjaku un rūpīgi samaisa. Pārliek burciņa, aizskrūvē vāku un atstāj istabas temperatūrā ievilkties.
Gatavo mīklu.
Miltiem pievieno pūdercukuru, sviestu, olu dzeltenumus un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz stundu.
Izņem no ledusskapja mīklu un sadala mīklu 24 gabaliņos.
Katru gabaliņu izrullē. Liek formiņās, uz katra gabaliņa liek vienu ēdamkaroti pildījuma, virsū klāj otru izrullēto gabaliņu un saspiež kopā maliņas.
Uzkarsē cepeškrāsni un cep 180ºC apmēram 20-25 minūtes.
Cepumus atdzesē un dekorē ar cukura glazūru.
Lai labi garšo!
|