Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes |
Sastāvdaļas Cukurs - 50 g Pagatavošana Uz galda izsijā miltus un pakāpeniski pievieno pārējās sastāvdaļas - sviestu, cukuru, sāli, olas, smalki sarīvētu citrona miziņu, citrona sulu un vīnu. Visu samīca, līdz izveidojas viendabīga un elastīga mīkla. Saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī uz stundu. Ņem mīklu no ledusskapja. Galda virsmu izkaisa ar miltiem un rullējam apmēram 2 mm biezu taisnstūra gabalu. Ar robainu nazīti sagriež mīklu apmēram 10 cm garos un 5 cm platos gabaliņos, katra gabala viducī veicam divus iegriezumus visā to garumā. Uzkarsē eļļu, liek vārīties cepumiņus - pa vienam vai diviem. Vāra līdz tie no abām pusēm kļūst zeltaini. Izņem no eļļas un kārto uz papīra dvieļa. Pārkaisa ar pūdercukuru un var pasniegt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 489 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |