5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Gaisīgas barankas ar rozīnēm

Sastāvdaļas

3 olu dzeltenumi
skābais krējums - 3 ēd.k.
sviests - 50 g
cukurs - 4 ēd.k.
piens - 75 ml
sausais raugs - 1 tējk. (ar kaudzīti)
vaniļas cukurs - 2 tējk.
šķipsniņa sāls 
milti - 2-3 glāzes
sauja rozīņu

Pagatavošana

Siltam pienam pievieno raugu, samaisa un ļauj laiciņu atdzīvoties.

Mīkstam sviestam pievieno vienu olas dzeltenumu, 1 ēdamkaroti cukura un saputo. Tad pievieno atlikušos olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un vēlreiz saputo.

Pievieno sāli, krējumu un saputo.

Pielej piena masu, samaisa. Pakāpeniski iesijā miltus, rozīnes un samīca elastīgu mīklu. Pārklāj ar dvielīti un liek uz stundu siltumā uzrūgt.

No uzrūgušās mīklas veido barankas.

Plātī klāj cepampapīru. No uzrūgušās mīklas veido barankas, kārto uz plāts un ļauj vēl 15 minūtes uzrūgt.

Tad pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar cukuru.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15-20 minūtes, līdz zeltaini brūnas.

Lai labi garšo! 

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (14.05.2018)
Skatījumu skaits: 794 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0