5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Gaisīgi ābolu cepumi

Sastāvdaļas

sviests - 200 g
cukurs - 150 g
2 olas
milti - 500 g
vaniļas cukurs - 1 paciņa
cepamais pulveris - 2 tējk.
šķipsniņa sāls
3 āboli
rozīnes - ½ glāze
pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

Rozīnēm uzlej ūdeni un atstāj uzbriest.

Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Pievieno izkausētu sviestu un samaisa.

Izsijātiem miltiem pievieno cepamo pulveri, sāli, sajauc, pievieno olu masai un sajauc mīklu. Mīklai jāsanāk biezai.

Nomizo ābolus un sagriež sīkos gabaliņos.

Pievieno mīklai ābolu gabaliņus, uzbriedinātās rozīnes un samaisa.

Plātī klāj cepampapīru un ar karoti liek nelielas mīklas piciņas.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 10-15 minūtes, līdz zeltaini brūni.

Izceptos cepumus pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (16.02.2020)
Skatījumu skaits: 844 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0