5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Izsmalcināti argentīniešu cepumi ''Alfajor'

Sastāvdaļas

milti - 1½ glāze
kukurūzas ciete - 1½ glāze
cepamais pulveris - ½ tējk.
soda - ½ tējk.
sviests - 150 g
cukurs - 150 g
4 olu dzeltenumi
sarīvēta citrona miziņa - 1 tējk.

Pildījumam
vārītais iebiezinātais piens ar cukuru vai šokolādes krēms

kokosriekstu skaidiņas 

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo gaisīgu masu. Pievieno olu dzeltenumus, cepamo pulveri, sodu, sarīvētu citrona miziņu un turpina putot. 

Miltus sajauc ar kukurūzas cieti, iesijā sviesta masā un ātri samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

No atdzesētās mīklas izrullē apmēram 3-4 milimetru biezu plāksni un ar formiņu spiež 4-5 cm lielus plācenīšus.

Plātī klāj cepampapīru un kārto cepumus.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 5 minūtes. Nepārcepiet, cepumiem nav jābūt brūniem, jo tad tie būs sausi un cieti. Var likties, ka cepumi nav izcepušies, bet, atdziestot, tie sacietēs.

Kad cepumi atdzesēti, ņem vienu cepumu, smērē iebiezināto pienu, liek virsū otru cepumu, viegli saspiež un apviļā kokosriekstu skaidiņās.

Cepumi sanāk maigi un trausli, paši kūst mutē.

Lai labi garšo!

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (19.12.2018)
Skatījumu skaits: 619 | Atslēgvārdi: Cepumi | Reitings: 5.0/2
Komentāru kopskaits: 0