Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes |
Sastāvdaļas milti - 1½ glāze Pildījumam kokosriekstu skaidiņas Pagatavošana Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo gaisīgu masu. Pievieno olu dzeltenumus, cepamo pulveri, sodu, sarīvētu citrona miziņu un turpina putot. Miltus sajauc ar kukurūzas cieti, iesijā sviesta masā un ātri samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. No atdzesētās mīklas izrullē apmēram 3-4 milimetru biezu plāksni un ar formiņu spiež 4-5 cm lielus plācenīšus. Plātī klāj cepampapīru un kārto cepumus. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 5 minūtes. Nepārcepiet, cepumiem nav jābūt brūniem, jo tad tie būs sausi un cieti. Var likties, ka cepumi nav izcepušies, bet, atdziestot, tie sacietēs. Kad cepumi atdzesēti, ņem vienu cepumu, smērē iebiezināto pienu, liek virsū otru cepumu, viegli saspiež un apviļā kokosriekstu skaidiņās. Cepumi sanāk maigi un trausli, paši kūst mutē. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 619 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |