Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes |
Sastāvdaļas sviests - 60 g augu eļļa vārīšanai Pagatavošana Gatavojam vārīto mīklu. Lej katliņā ūdeni, pievieno sviestu un karsē, līdz sviests izkusis un veidojas viendabīga masa. Iesijā miltus un maisa apmēram divas minūtes, līdz veidojas viendabīga, gluda mīla, bez kunkuļiem. Noņem katliņu no uguns un padzesē 4-5 minūtes. Tad, pa vienai, pievieno olas un labi samaisa. Beigās pievieno cukuru un samaisa. Liek mīklu konditorejas maisiņā ar uzgali un spiež cepumiņus - taisnus vai pakavveida. Katliņā uzkarsē eļļu, liek iekšā izspiestos cepumiņus un vāra 3-4 minūtes, līdz zeltaini brūni. Gatavos cepumus liek uz papīra salvetēs, lai notek liekā eļļa, un pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 1102 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |