5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Cepumu receptes

Klasiskie spāņu cepumi ''Churros''

Sastāvdaļas

sviests - 60 g
milti - 2/3 glāzes
ūdens - 2/3 glāzes
cukurs - 1 ēd.k.
2 olas

augu eļļa vārīšanai
pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

Gatavojam vārīto mīklu. Lej katliņā ūdeni, pievieno sviestu un karsē, līdz sviests izkusis un veidojas viendabīga masa.

Iesijā miltus un maisa apmēram divas minūtes, līdz veidojas viendabīga, gluda mīla, bez kunkuļiem.

Noņem katliņu no uguns un padzesē 4-5 minūtes. Tad, pa vienai, pievieno olas un labi samaisa. Beigās pievieno cukuru un samaisa.

Liek mīklu konditorejas maisiņā ar uzgali un spiež cepumiņus - taisnus vai pakavveida.

Katliņā uzkarsē eļļu, liek iekšā izspiestos cepumiņus un vāra 3-4 minūtes, līdz zeltaini brūni.

Gatavos cepumus liek uz papīra salvetēs, lai notek liekā eļļa, un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

 

Kategorija: Cepumu receptes | Pievienoja: egro (02.06.2018)
Skatījumu skaits: 1049 | Atslēgvārdi: Cepumu receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0